En fermentert urtedrikk med melkesyrebakterier.
-
Drikk før måltid eller bruk som ingrediens i matlaging
-
Kan brukes som startkultur til fermentering
-
Med økologiske krydderurter og hyll
-
Økologisk
Ferment Hylleblomst er en drikk med økologiske krydderurter og hyll som er melkesyregjæret med dokumenterte og vitale stammer av tarmflorabakterier. Under fermentering dannes vitamin K2. Urteblandingen består av: Oregano, Bukkehorn, Dill, Basilikum, Svarthyll, Fennikel, Anis, Peppermynte, Rosmarin, Brennesle, Kvann, Kamille, Lakrisrot, Ingefær, Kjørvel, Persille, Salvie, Einebær, Timian.
Under fermenteringsprosessen dannes melkesyre og andre organiske syrer. Melkesyren bidrar bl.a. til å konservere produktet. pH-verdien er ca.3,5. Melkesyregjæring har blitt brukt i århundrer for å bedre holdbarheten på maten.
Forslag til bruk: 1-2 ss tre ganger daglig til måltid. Start gjerne med 1 ts og øk litt per dag for tilvenning til ny bakterieflora. Inntaket kan økes ved behov. Produktet kan tas rent eller utspedd i vann. Anbefales også i dressinger til salater. Kan brukes som starter til melkesyregjæring / fermentering.
| mengde | % av RI |
Naturlig innhold av K2-vitamin |
8,6 µg |
11% |
|
|
|
Ingredienser: Vann, rørsukker*, melasse*, melkesyrebakterier: Lactobacillus (acidophilus, rhamnosus, casei), Bifidobacterium (animalis, lactis, longum), Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis, Leuconostoc pseudomesenteorides, hyll* (sambucus nigra), krydderurter* (*= økologisk). |
Vær oppmerksom på at produktets ingrediensliste, næringsinnhold og emballasje kan endre seg over tid. Vi oppdaterer jevnlig, men ber deg alltid sjekke emballasjen til det kjøpte produktet.