En fermentert urtedrikk med melkesyrebakterier.
-
Drikk før måltid eller bruk som ingrediens i matlaging
-
Fermentert urtedrikk med melkesyrebakterier
-
Kan brukes som startkultur i fermentering
-
Økologisk
Nordquist Ferment Urter 500 ml er en drikk med økologiske krydderurter som er melkesyregjæret med dokumenterte og vitale stammer av tarmflorabakterier. Under fermentering dannes vitamin K2. Urteblandingen består av: Oregano, Bukkehorn, Dill, Basilikum, Svarthyll, Fennikel, Anis, Peppermynte, Rosmarin, Brennesle, Kvann, Kamille, Lakrisrot, Ingefær, Kjørvel, Persille, Salvie, Einebær, Timian.
Under fermenteringsprosessen dannes melkesyre og andre organiske syrer. Melkesyren bidrar bl.a. til å konservere produktet. pH-verdien er ca.3,5. Melkesyregjæring har blitt brukt i århundrer for å bedre holdbarheten på maten.
Forslag til bruk: 1-2 ss tre ganger daglig til måltid. Start gjerne med 1 ts og øk litt per dag for tilvenning til ny bakterieflora. Inntaket kan økes ved behov. Produktet kan tas rent eller utspedd i vann. Anbefales også i dressinger til salater. Kan brukes som starter til melkesyregjæring / fermentering.
Ingredienser:Vann, økologisk melasse, økologisk rørsukker, melkesyrebakterier (Lactobacillus [acidophilus, rhamnosus, casei], Bifidobacterium [animalis, lactis, longum], Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis, Leuconostoc pseudomesenteorides), økologiske krydderurter.