Kollagen er strukturen som holder kroppen sterk og elastisk. Huden vår består av ca. 70 % kollagen, mens kroppen totalt sett er opptil 60 % kollagen. Studier viser at kroppens naturlige produksjon av kollagen er på sitt beste til vi er ca.25 år, og etter dette avtar det sakte med alder. Sørg derfor for at du får proteiner med de viktige aminosyrene i kosten din, sammen med C-vitamin som hjelper til med normal kollagendannelsen, og dette har betydning for kollagenholdig vev, f.eks hud, blodårer, brusk og bein. Det har blitt svært populært å bruke ren kollagen i kosten. Studier har vist at daglig inntak av marint kollagen har mange skjønnhetsfordeler, inkludert å opprettholde fasthet i huden, elastisitet og fuktighet, samt redusert forekomst av rynker og en vakrere hudtone.
Innhold per døgndose |
1 porsjonspose |
% av RI |
Hydrolysert fiskekollagen |
5000 mg |
- |
Vitamin C |
80 mg |
100% |
| | |
Næringsdeklarasjon | per 100 g | |
Energi (kJ/kcal) |
1770/417 |
|
Fett |
0 g |
|
- hvorav mettede fettsyrer |
0 g |
|
Karbohydrater |
2,1 g |
|
- hvorav sukkerarter |
0,1 g |
|
Kostfiber |
1,1 g |
|
Protein |
90 g |
|
Salt |
0,48 g |
|
|
|
|
Aminosyreprofil kollagen | per 100 g |
|
Alanin |
8300 mg |
|
Arginin |
8900 mg |
|
Asparginsyre |
5100 mg |
|
Cystin |
30 mg |
|
Glumatinsyre |
11600 mg |
|
Glycin |
19000 mg |
|
Histidine* |
1300 mg |
|
Isoleucin* |
1500 mg |
|
Leucin* |
2600 mg |
|
Lysin* |
3500 mg |
|
Hydroksylysin |
1500 mg |
|
Metionin* |
800 mg |
|
Fenylalanin* |
2300 mg |
|
Prolin |
12600 mg |
|
Hydroksyprolin |
10500 mg |
|
Serin |
3500 mg |
|
Treonin* |
2700 mg |
|
Tyrosin |
400 mg |
|
Valin* |
2000 mg |
*Essensielle aminosyrer |
|
|
|
Ingredienser: Hydrolysert kollagen fra fisk, acerola (Malpighia glabra L). |